Heeft u snel genoeg om succesvol te zijn te lezen?


De meest succesvolle mensen die ik ken niet alleen-lezen ze informatie inhaleren.
Het is een gewoonte vooral voorkomt onder doorgewinterde beleggers en seriële ondernemers: mensen die in freakishly gepolijst proza ​​spreken, die hun argumenten kracht bijzetten met een perfecte metaforen, en wie kan zwenken van financiële arcana tot nuance managementfeedback binnen een slok koffie. Mensen die denken dat-als een venture capitalist die ik ken onlangs it- "op de snijpunten van de dingen."

In vergelijking met gewone stervelingen, deze menselijke Dyson stofzuigers te beheren om te passen in wat neerkomt op de waarde van het lezen elke week een hele extra werkdag's. Dit vermogen is een groot deel van wat maakt ze zo formidabele-het soort dat u wilt zaken doen met, niet tegen.

Wat nodig is om bij te blijven? Laten we eens kijken.

Volgens een speed-leestest gesponsord door Staples als onderdeel van een e-book promotie (briljante marketing, door de manier), hier zijn de typische snelheden waarop de mens te lezen, en in theorie heeft begrijpen, in verschillende stadia van ontwikkeling van het onderwijs:

    Derde klas leerlingen = 150 woorden per minuut (WPM)
    Acht klas leerlingen = 250
    Gemiddelde student = 450
    Gemiddeld "hoog niveau exec" = 575
    Gemiddeld universiteitsprofessor = 675
    Snelheid lezers = 1500
    Wereldkampioen snellezen = 4700
    Gemiddelde volwassene: 300 wpm
irisreading.com
Bij die tarieven in betekenisvolle context te plaatsen, heb ik gesolliciteerd ze naar de aard van de ernstige regime lezen begunstigd door de super-succesvolle reeks.

Ik ben triest om te melden dat, voor de meesten van ons, de woorden zijn te winnen.

Begin met kranten en blogs. Zeg je leest 20 artikelen per dag, die elk gemiddeld 500 woorden lang zijn. (Krant verhalen hebben de neiging om langer te lopen, blog posts korter.) Op 300 woorden per minuut (de gemiddelde volwassene snelheid), dan heb je te besteden 33 minuten per dag, ook in het weekend, op dat deel van uw regime.

Maar we zijn net opgewarmd. Laten we eens kijken naar tijdschriften (ja, nog steeds veel mensen ze te lezen). Bedenk dat een pagina van de tekst in een typische wekelijkse of tweemaandelijks nieuws-en-analyse-stijl publicatie (Forbes, The New Yorker, het tijdschrift New York Times, enz.) Bevat ongeveer 900 woorden. Elk nummer loopt meestal tussen de 60 en 150 pagina's. Zeggen dat elke publicatie is 100 pagina's lang, de verhouding van de reclame om de redactionele pagina's is 50/50, en je denkt alleen maar de helft van die pagina's (25) zijn het lezen waard. 300 woorden per minuut, dan heb je te besteden 75 minuten ploegen door een magazine. Maar super-succesvolle types (en degenen die streven naar net als hen) niet slechts een publicatie te lezen. Zeggen dat het aantal is meer als vijf, en elk komt een keer per week. Toepassing boven de verhoudingen, de totale leestijd de loop van een maand komt 50 minuten per dag.

Tot nu toe hebben we gekauwd up bijna een uur en een half elke dag en we hebben nog niet eens over boeken-zij het laatste financiële bestseller van Michael Lewis ', de biografie van een bekende ondernemer, de willekeurige roman (om bij te blijven bij cocktail partijen), of wat anders gebeurt te zijn van de tap. Voortzetting van de oefening, neem elk boek bevat 100.000 woorden (een redelijke schatting), en het doel is om een ​​boek te lezen per maand. 300 wpm, dat komt nog 11 minuten per dag. Uit noodzaak (of masochisme), sommige zelfs misschien de behoefte voelen om een ​​versterkende leerboek raadplegen of how-to guide, dus we zullen tot 15 minuten per dag up ronden het hele boek belasting. Dat brengt het dagelijkse totaal op 98 minuten.

We zijn nog niet klaar. Hoe zit het met al die e-mails, teksten en LinkedIn discussies (laat staan ​​een actieve betrokkenheid bij de auteurs). Op de persoonlijke-finance kant, gooien in een investering nieuwsbrief of twee, om ervoor te zorgen dat je niet mist een aantal subtiele, maar belangrijke trend.

Alle in, het is niet moeilijk voor te stellen, op 300 woorden per minuut, met opzij te zetten ten minste twee uur van elke dag te lezen alleen maar om up-je weet, als je niet doet andere dingen zoals werken, eten en tijd doorbrengen met uw familie.

600 wpm (iets beter dan een "high-level executive," aldus de Staples-test), de dagelijkse regime is nog steeds intens, maar het effectief voegt weer een uur leestijd elke dag of bijna een hele werkdag de moeite waard van het lezen elke week.

Dat is geen overbodige luxe. Dat is wat er nodig is om bij te blijven.

Ik zal je niet vertellen mijn snelheid, maar het is niet snel genoeg. Snoeien en prioritering helpt-niet elk artikel, hoofdstuk, post en commentaar draad is de tijd-en nog steeds de stapel blijft stijgen waard. Als ik sneller kon lezen en te begrijpen (laat staan ​​te genieten van) de woorden, ik zou zeker.

Misschien zal ik een boek over de leessnelheid te krijgen.

Wat doet uw lezing regime eruit? Zijn er effectieve snelheid lezen trucs? Deel uw gedachten door commentaar te geven op dit bericht. We kunnen ze gebruiken!

Bron: http://www.forbes.com