Het beheersen van het lichaam met de geest


Ik herinner me als kind wordt verbaasd door een tv-programma dat een man getraind in yoga toonde. Deze kerel blijkbaar vertraagd zijn hartslag naar beneden tot twee slagen per minuut. Dan lees ik over adepten die zich hadden getraind om te bloeden op wil via één huid punctie dan (afwisselend) een ander. En mannen die een dergelijke mentale controle over hun lichaam dat ze konden blijven begraven in de aarde voor de dagen, zelfs weken in een tijd ontwikkeld.

Nu konden we pleiten er is weinig praktisch nut voor dat soort dingen - althans ik hoop dat er is! Maar het is waar om te zeggen dat elke grote sportheld en overlevende van grote rampen heeft ook de ervaring gehad van het verkrijgen van de geestelijke heerschappij over hun eigen fysieke processen.

Je verbeelding is een krachtig hulpmiddel, omdat alle werkterreinen, alle inspanningen en projecten, beginnen hun roerselen van het leven in de verbeelding. Wanneer je je fantasie gebruiken maak je een soort hypnotische trance toestand te komen. Hoe meer betrokken je bent in je fantasierijke ervaring, hoe dieper de trance. In feite, als je droomt 's nachts je helemaal opgaan in de inhoud van het fantasierijke verhaal dat je droom. Dus 's nachts dromen is een uiterst hypnotiserende ervaring. Als je wilt weten hoe krachtig je fantasie is, na te denken over hoe echt wat van je dromen te voelen.

Maar je fantasie ook direct invloed op elke roeren van elk molecuul in je lichaam. Wat je je voorstellen kan een direct effect hebben op je lichaam. Als je iets voor te stellen in de toekomst dat je nerveus maakt, je lichaam reageert direct door het verhogen van uw bloeddruk, het verhogen van uw ademhaling en hartslag en geven u het gevoel van vlinders in je buik. En dit alles vanuit een fractie van een seconde van de verbeelding.

Interessant is dat wanneer u uw bloeddruk door verbeelden iets engs te verhogen, je precies doet wat de mystieke yogi doet - zij het in een minder gecontroleerde manier! Het is nogal een besef te weten dat u al hoe uw lichaam reageert controle door de kracht van je geest - en je hebt gedaan, dat je hele leven!

Laten we nu eens iets proberen ...

Slechts voor een moment nu, kort stel in het oog van je geest een glanzende gele citroen. Let op de textuur van de huid, de manier waarop het kan wasachtige voelen in je hand ... en stel je eens voor hoe het is om dat citroen doormidden gesneden - net snijden door - de sensatie als het mes gaat door de citroen ... en nu ... hoe je mond voelt als je dat citroen te nemen en knijp een paar druppels citroensap op je tong ...

Nu is de kans groot dat u speekselvloed in je mond kan produceren alleen door het lezen van het bovenstaande paragraaf en levendig verbeelden. En als je niet kunt, probeer het opnieuw op een moment dat je beter kan concentreren. Je lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden - pijnbestrijding, fysieke kracht en zelfs complete uitschakelen van fysieke sensatie kunnen allemaal worden bereikt door geschoolde gebruik van hypnose.

Een goede manier om de fantasie te gebruiken voor een fysieke verandering die je wilt is om symbolen, beelden of metaforen te gebruiken. Een man die ik geholpen met pijnbestrijding na een gruwelijk ongeluk zei dat hij zag de pijn in zijn geest als een kaarsvlam die samengevoegd in de verte als zijn pijn verdween, waardoor hij voelen zich meer comfortabel.

Hypnose is ook gebruikt voor het genezen wratten. Nu denkt u misschien - hoe de heck kan dat? Maar als je eenmaal begrijpt dat wratten zijn zeer gevoelig voor veranderingen in de bloedstroom, en je beseft dat de bloedstroom kan hypnotically worden gewijzigd, begin je de weg vooruit zien. We hebben veel wratten genezen met hypnose - de dingen niet altijd zo vreemd als ze in eerste instantie lijken!

Elke sporter die wil naar de top van hun spel te komen moet fysiek en hypnotiserend werken. Op de top niveaus, als je niet sterk denken wat je wilt dan bent u aan een ernstig nadeel. Krachtig verbeelden iets te doen voordat u daadwerkelijk doen het zet niet alleen de blauwdruk in je geest te bereiken, maar bereidt ook je zenuwstelsel voor de fysieke patronen die zal worden gemobiliseerd door de activiteit zelf. Bijvoorbeeld, net verbeelden gewichtheffen alvorens dit te doen kan de bloedtoevoer naar de spieren te verhogen, hen voor te bereiden voor het werk en hen te helpen effectiever te ontwikkelen. Ga naar de sportschool met tegenzin is precies het tegenovergestelde van deze!
wakeup-world.com
Arnold Schwarzenegger gebeeldhouwd zijn lichaam in zijn geest door middel van hypnotische visualisatie voor het produceren van de resultaten voor de echte. Hij ook sterk gevisualiseerd succes in andere gebieden in zijn leven voor het bereiken van zijn doelen in de werkelijkheid.

De late hypnotische genie Milton Erickson leed aan ernstige polio twee keer in zijn leven, maar dankzij zijn beoefend hypnotische vermogen wist te beheersen een groot deel van de pijn en ongemak. Er is zelfs een rapport dat op een avond met vrienden bezocht hij een Mexicaans restaurant en daagde de chef-kok aan de heetste mogelijke chili saus te maken. Na een snelle hypnotische voorbereiding Erickson zet de hete saus in zijn mond als hij glimlachte rustig op het verbaasd chef-kok. Hij hield het er voor een aantal seconden voor het doorslikken het naar beneden. Nu was er een man die wist hoe hij zijn geest-lichaam verbinding.

Sprinters Imagining naar voren wordt getrokken door gigantische magneten; golfers verbeelden hun golfbal heeft een ingebouwde hole-seeking-apparaat; mensen zien hun pijn als een kleur die lichter wordt en dus vermindert hun pijn ... wat we ons voorstellen van invloed op alle gebieden van het leven.

En er is geen betere manier om meesterschap te verkrijgen over je eigen fysieke processen dan wel hypnotische trance. Hoe meer je je hypnotische vermogen te ontwikkelen hoe meer controle je hebt.

Dus vandaag de dag als ik zie dat een yogi te voeren enkele ongelooflijke fysieke prestatie Ik ben nog steeds onder de indruk - maar in ieder geval ik weet hoe hij het doet.

Bron: http://www.uncommon-knowledge.co.uk