Placebo-effect - de verbazingwekkende kracht van het bewustzijn


Onderzoek op het placebo-effect is onthullend enkele verbazingwekkende ontdekkingen over de kracht van het geloof. Placebo's zijn gemaakt om te controleren voor de suggestie, verbeelding, en bias in zowel onderzoekers en patiënten in klinische studies. (1) Op het moment dat placebo's werden voor het eerst geïntroduceerd in het medisch onderzoek, heeft de onderzoekers niet weten hoe ze haar uitwerking gehad. Als het gebied van de neurowetenschappen is geëvolueerd, wordt duidelijk dat het geloof veroorzaakte binnen de context van de placebo produceert zeer specifieke en krachtige fysiologische effecten.

Onderzoek toont aan dat er eigenlijk meerdere placebo-effecten. Met andere woorden, er zijn meerdere manieren placebo beïnvloedt de lichaamgeest te genezen afhankelijk van de therapie of aandoening die wordt behandeld. Dit onderzoek laat zien dat de placebo-effect wordt gemedieerd door de afgifte van neurotransmitters, consequent effecten bepaalde gebieden van de hersenen, en zelfs weerspiegelt de werking van farmaceutische geneesmiddelen op de menselijke fysiologie. (2)

Gerandomiseerde dubbelblinde placebo-gecontroleerde studies zijn de gouden standaard voor het aantonen van effectiviteit van een medicijn. De placebo -a pil zonder werkzame stof - wordt gebruikt in deze studies om als vergelijking voor het actieve geneesmiddel dat wordt getest. Als je de woorden 'placebo-effect' om een ​​farmaceutische industrie onderzoeker zeggen, zouden ze ineenkrimpen. Dit is omdat het niet ongewoon voor de placebo het actieve geneesmiddel in klinische trials slaan, en dit geldt vooral voor antidepressiva.
allabouttheplaceboeffect.wordpress.com
Antidepressiva en placebo's

In 1998, onderzoekers publiceerde een meta-analyse van de doeltreffendheid van zestien antidepressiva. Zij vonden dat 25% van de werkzaamheid was door de specifieke werking van het geneesmiddel, 25% het gevolg van spontane remissie, en 50% het gevolg van de placebo-effect. (3) Tien jaar later een meta-analyse van antidepressieve klinische studies voor vier moderne antidepressiva werd gepubliceerd. Het toonde antidepressiva waren klinisch significant in slechts een paar relatief kleine studies uitgevoerd op zeer ernstig depressieve patiënten. Bij matig depressieve patiënten die antidepressiva hadden geen effect. (4)
De geest als genezer

Onderzoek op het placebo-effect bewijst de geest in staat is grote prestaties in het helen van het lichaam, dat is niet echt een verrassing gezien het feit dat het lichaam is een oneindig intelligent organisme. Mensen zijn genezen zich lang voor de uitvinding van de moderne geneeskunde technieken. Inheemse sjamanen zijn het faciliteren van genezing voor duizenden jaren, vaak in combinatie met het placebo-effect. Ze gaven de patiënten hoop, en door de verwachting, de geest leidde de veranderingen in de fysiologie van het lichaam om te genezen.
Psychosociale factoren van placebo

Het blijkt dat het placebo-effect is de kracht van het geloof, en is gerelateerd aan meerdere psychosociale factoren. Eén factor is de verwachting, dat betrekking heeft op een vermindering van angst of beloning te verwachten. Leren is een andere factor gerelateerd geconditioneerd door het geven van een medicijn voor een placebo of sociaal leren waarbij patiënten genezen omdat zij anderen helen. (5)

Het placebo-effect geeft inzicht in de complexiteit van het bewustzijn en hoe weinig we eigenlijk weten over de geest en zijn vermogen om te genezen. Maar het wetenschappelijk bewijs is accumuleren en wijst naar de mogelijkheid dat de geest heeft een onbeperkte genezende vermogen. Dit maakt de totale zin voor mij, maar sceptici hou niet van gezond verstand, totdat de wetenschap bewijst het. Zij moeten bereid zijn om een ​​zeer lange tijd wachten voordat de wetenschap bewijst alles.
Placebo's nabootsen effecten van medicijnen in het lichaam

Onderzoek toont aan dat een placebo precies bootst een drug effect bij de patiënt is blootgesteld aan het geneesmiddel vóór de placebo. Dit is aangetoond met pijnstillers, een immuun onderdrukkend geneesmiddel, een anti-Parkinson middel en een anti-angst geneesmiddelen. Wat is er nog meer verbazingwekkend is dat het placebo-effect zelfs kan worden gekwantificeerd op basis van wat wordt verteld aan de patiënt over de waarschijnlijkheid zullen ze het krijgen van een geneesmiddel. (6)
Ritueel van de therapeutische act

Het placebo-effect is een mind-body fenomeen dat begint in de hersenen, resulteert in een klinische verbetering, en is nauw verbonden met het ritueel van het therapeutisch handelen. Dit ritueel gaat om zaken zoals de mensen in de kamer, gesproken woorden, spuiten of andere apparaten, en zelfs de kleur van een pil.

Een van de belangrijkste factoren die de verwachtingen en geloof leiden is een verbale suggestie. Verbale suggesties worden vaak toegediend in klinische studies van het placebo-effect en deze woorden kader van de therapeutische rituele hebben krachtige effecten op het lichaam. Dit is een belangrijk concept om te onthouden omdat je eigen woorden op basis van je aangeboren overtuigingen zijn een deel van je eigen therapeutisch ritueel elke dag van je leven.

Fabrizio Benedetti, MD, een van 's werelds leidende onderzoekers op het placebo-effect zegt: "In feite, wat is in opkomst vandaag van een strikt wetenschappelijk standpunt is dat het heel ritueel van het therapeutisch handelen hersenen van de patiënt, dus iedereen die een presteert kan veranderen therapeutisch ritueel kan de fysiologie van de hersenen van de patiënt beïnvloeden en positieve effecten te bereiken. "(7)
Je lichaam-geest luistert

Het placebo-effect benadrukt het belang van het geloof in de algehele gezondheid en welzijn. Wees positief in wat je zegt en zijn veeleisende over wat je gelooft. Je lichaam-geest luistert.

Over de auteur: Dr. Keith Holden is een arts die is gecertificeerd boord in Interne Geneeskunde en getraind in Functional Medicine. Hij heeft een bijzondere interesse in de parapsychologie, mind-body medicine, en spiritualiteit in de geneeskunde. Zijn populaire cursus op Udemy.com, "kracht van de geest in de gezondheid en genezing," leert hoe je de kracht van je geest te gebruiken om je lichaam te genezen en het maximaliseren van je intuïtie.

Bron: http://themindunleashed.org