Willen om dichter bij je partner te krijgen? Probeer deze 36 vragen

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze naaste relaties te verbeteren. Omdat intimiteit zo belangrijk is voor onze mentale, zo niet fysiek, gezondheid, de meeste mensen willen hun kansen op het vinden en houden van de banden van liefde levend te maximaliseren. Proeven van liefde kan u helpen te bepalen hoe sterk deze obligaties zijn met uw specifieke partner. Maar wat als je niet beschikt over een lange termijn partner? Is er een betrouwbare manier om een ​​te produceren?
In een New York Times Modern Love (link is extern) kolom, schrijver Mandy Len Catron haalde een studie uitgevoerd van een aantal jaren geleden door Stony Brook University psycholoog Arthur Arons en medewerkers (link is extern). Ze beweerde dat door het stellen van een mogelijke love interest deze 36 vragen, kon je niet alleen bepalen of dit een goede partner voor je, maar je kon ze daadwerkelijk gebruiken om een ​​vliegende start uw relatie met deze persoon.
De kolom genereerde een aantal opmerkingen, maar de meest onthullende komt van de vrouw Aron's en medewerker, Elaine Aron, Ph.D (link is extern). Zij wees erop dat het oorspronkelijke doel van de test was niet om te helpen mensen verliefd worden, maar helpen begeleiden mensen om het verkrijgen van een grotere intimiteit. Zoals wel vaker gebeurt als psychologische studies zijn vertaald voor de media, ze verliezen hun nuances. Bij de Arons et al. studie, het lijkt erop dat er waren tal van nuances onbeheerd in de media hype over de kolom New York Times.
In het eigenlijke onderzoek, studenten deelgenomen aan een studie waarin ze voltooide een "sharing spel" waarin ze instructies op 36 slips, gegroepeerd in 3 sets. Eén persoon werd gevraagd om elke slip lezen en dan beide werden verteld aan de instructies van de slip te volgen. Zij kregen 15 minuten om te gaan door elk van de drie sets, maar zij werden niet verplicht om te gaan door middel van alle 12 taken in elke set. De partners werden gekoppeld op basis van voorafgaande informatie de onderzoekers hadden over hun persoonlijkheid, en niet alle van de waren indelingen van tegengestelde deelnemers geslacht (als gevolg van het hogere aandeel van vrouwelijke student vrijwilligers).

De onderzoekers hopen dat hun werk, nu afgerond bijna 20 jaar geleden, kon helpen vooraf de wetenschap van hechte relaties. Zelfs de titel van het artikel omvat het woord "voorlopige". Het is nog belangrijker dan dat we rekening houden met de waarschuwingen en beperkingen van de werkelijke test. Als ze geobserveerd "is het tijd voor de onderzoekers van nauwe relaties om manieren om terug te verwelkomen onze eigenzinnige vriend, de echte experiment vinden" (p. 373).
Naast de 36-punt test te ontwikkelen intimiteit, de onderzoekers een parallelle reeks vragen om te worden gebruikt om kleine-talk genereren. Ze zijn veel minder filosofisch georiënteerde en doen zo veel gedachte of zelfonthulling niet nodig. Monster vragen gaan over muziek voorkeuren, de naam van een jeugd huisdier, en die vreemd land je wilt bezoeken. Deze vragen kan nuttig zijn als je probeert te achterhalen wat te zeggen om een ​​gesprek te beginnen, maar ze kunnen onmogelijk stimuleren gevoelens van nabijheid. Om intimiteit te verhogen, is het noodzakelijk om uw niveau van zelfonthulling te verhogen met een andere persoon.
Met deze achtergrond in gedachten, hier zijn de 36 vragen ter bevordering intimiteit gegroepeerd in hun oorspronkelijke 3 sets van 12 punten per stuk. De 3 sets te verhogen in niveaus van zelfonthulling zij nodig hebben, en binnen elke set, de mate van zelfonthulling stijgt van vraag naar vraag. Vergeet niet dat je niet nodig hebt om elke vraag met uw partner of potentiële partner te beantwoorden. Door het bedekken van elk van de 3 categorieën, hoewel, geef je jezelf een betere kans op het verwerven van kennis die kan helpen bij het promoten van uw intimiteit met die persoon:
paulocoelhoblog.com
Set 1:
1. Gezien de keuze van iedereen in de wereld, wie zou je willen als een diner gast?
2. Wil je beroemd worden? Op welke manier?
3. Voor het maken van een telefoongesprek, heb je ooit repeteren wat je gaat zeggen? Waarom?
4. Wat zou een "perfecte" dag voor u opleveren?
5. Wanneer heeft u voor het laatst zingen voor jezelf? Aan iemand anders?
6. Als u in staat waren om te leven tot de leeftijd van 90 en te behouden ofwel de geest of lichaam van een 30-jarige voor de laatste 60 jaar van je leven, wat zou je dat willen?
7. Heeft u een geheim voorgevoel over hoe je zal sterven?
8. Noem drie dingen die u en uw partner lijken te hebben met elkaar gemeen.
9. Want wat in je leven voel je je het meest dankbaar?
10. Als je zou kunnen iets over de manier waarop je bent opgevoed veranderen, wat zou dat dan zijn?
11. Neem 4 minuten en vertel je partner je levensverhaal in een zo gedetailleerd mogelijk.
12. Als je zou kunnen morgen wakker hebben opgedaan iedereen kwaliteit of het vermogen, wat zou het zijn?
Set 2:
13. Als een kristallen bol je de waarheid over jezelf, je leven, de toekomst, of iets anders, wat zou je willen weten kon vertellen?
14. Is er iets dat je hebt gedroomd van het doen voor een lange tijd? Waarom heb je het niet gedaan?
15. Wat is de grootste prestatie van je leven?
16. Wat vind je het in een vriendschap te waarderen?
17. Wat is je mooiste herinnering?
18. Wat is je meest verschrikkelijke herinnering?
19. Als je wist dat in een jaar zou je plotseling sterft, zou u iets over de manier waarop je nu leven veranderen? Waarom?
20. Wat betekent vriendschap voor u betekenen?
21. Welke rol spelen liefde en genegenheid te spelen in je leven?
22. Alternatieve delen iets wat je overwegen een positieve eigenschap van je partner. Deel een totaal van 5 punten.
23. Hoe dicht en warm is uw gezin? Heb je het gevoel je kindertijd was gelukkiger dan de meeste andere mensen?
24. Hoe voel je je over je relatie met je moeder?
Set 3:
25. Maak 3 ware "wij" verklaringen elk. Bijvoorbeeld 'We zijn beiden in deze kamer gevoel ... "
26. Vul deze zin: "Ik wou dat ik iemand met wie ik kon delen had ..."
27. Als je gaat naar een goede vriend met je partner te worden, dan kunt u delen wat belangrijk zou zijn voor hem of haar te weten.
28. Vertel je partner wat je wilt over hen; heel eerlijk zijn dit keer zeggen dingen die je misschien niet zeggen tegen iemand die je net hebt ontmoet.
29. Delen met je partner een beschamende moment in je leven.
30. Wanneer heeft u voor het laatst kreet in de voorkant van een andere persoon? Alleen?
31. Vertel je partner iets dat je graag over hen al.
32. Wat, als er iets is te ernstig om te worden grapjes over?
33. Als je aan deze avond sterven zonder de mogelijkheid om te communiceren met iedereen, wat zou je het meest spijt niet hebben van iemand verteld? Waarom heb je ze nog niet verteld?
34. Uw huis, met alles wat u bezit, in brand. Na het opslaan van uw dierbaren en huisdieren, heb je de tijd om een ​​laatste streepje om iedereen item op te slaan veilig te maken. Wat zou het zijn? Waarom?
35. Van alle mensen in uw familie, wiens dood zou u het meest storend? Waarom?
36. Deel een persoonlijk probleem en vraag advies van uw partner over hoe hij of zij het zou kunnen verwerken. Ook, vraag je partner om naar u terug te reflecteren hoe je lijkt te voelen over het probleem dat u hebt gekozen.
Deze 36 vragen, of hoeveel je in staat om te vragen zijn, kan u helpen bij grotere intimiteit te bereiken. Op hetzelfde moment, vragen jezelf de volgende vragen kunnen sommige zelfonderzoek van je eigen, niet een slechte manier om te helpen promoten van uw gevoelens van vervulling te stimuleren.

Bron: www.psychologytoday.com